Politiskt korrekt Hans Holger Albrecht.

På scenen kommer dagens mest celebra gäst MTG:s Hans Holger Albrecht. Patrik Peter satsade på högt och lågt för att få ut något nytt ur Hans Holger.

Hans Holger är dock ett proffs, som både kan vara privat på ett professionellt sätt och vara lagom undanglidande när det gäller frågor om företaget. Men han gör det med humor. Intervjun gjordes på engelska.

Först lite om företaget:

Hans Holger:
Det har varit ett rekordår, men inte så förvånande. Vi har mycket långsiktiga mål och jag tycker att vi nått dem. De viktigaste besluten förra året här i Sverige var att vi lanserade våra nischkanaler som TV 6.

Men om man var nyfiken på vem denna chef är så tog ju Peter fram den klassiska tv tricket med kompisboken som Hans Holger skulle fylla i.
Kunde det verkligen fungera?

Här plockade Hans Holger fram humorn och lanserade både privata och politisk korrekta svar – och publiken fick gissa vilket som gällde.

Han gillar Supertramp, och Backstreet Boys, gillar sport och är duktig på att praktisera yoga (mest kvällstid)
Pengarna han tjänar lägger han på privatskolor till barnen (alla sju)
Mer korrekta svar handlade om att han gillar efterlyst och insider, kollar på TV 4:s morgonprogram, men inte på SVT (när han nu är i Sverige)
Han träffade sin fru på en buss för 24 år sedan och har sju barn, bor i Wimbledon och har lantställe i Stockholm skärgård.

Men i grunden är han en tuff ledare som gillar att alltid veta att det finns andra som kan ta hans jobb.

Kan det vara så att rekryteringen av Manfred Aronsson egentligen handlar om att få in en kronprins, undrar Patrik Peter.

– Javisst är Manfred en kronprins. Men jag har flera mycket bra personer som kan ta mitt jobb. Det är vår policy i MTG att alla ska kunna ersättas, fortsätter Hans Holger.

Visst kan Hans Holger att tänka sig att köpa Canal Plus, men ger sedan en lista över krav som göra att affären känns osäker. Ibland får man känslan av att vi ser MTG ur ett svenskt perspektiv – men Sverige är en pyttemarknad (om än viktig hävdar Hans Holger) och MTG är ett globalt verkande medieföretag med stora affärer framförallt i Öst-Europa. I det avseendet inser jag att Hans Holger kan säga vad han vill om CanalPlus, det är ingen viktig del för MTG och dessutom en komplicerad och mättad marknad med betalkanaler. Han är ett proffs ut i fingerspetsarna.

Men man fick ändå känslan av att Hans Holger hade mer spännande att komma med – framförallt om deras strategier för nischkanaler, trender och förändringar i tittarbeteende, internets framfart som mediekanal och lärdomar han dragit av det.

PH


0 Svar to “Politiskt korrekt Hans Holger Albrecht.”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Arkiv

Presentation av bloggredaktionen

RSS live bloggen från Stockholm media week 2008

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

%d bloggare gillar detta: