Tidningens dödsdom

Så har det äntligen blivit dag för Jeffrey Cole, en av världens ledande experter på den digitala utvecklingen. Det är en mycket karismatisk man som bombarderar åhörarna med intressanta fakta, förutspåelser och frågeställningar.

Hans organisation har under åtta år studerat våra Internet- och medievanor. Han spår att papperstidningarna är helt utdöda inom 25 år utifrån den utvecklingen han ser hos de yngre läsarnas läsvanor, det utökade kravet på snabbhet och inte minst klimatfaktorn. Undersökningar har visat att de som läser nyheter på nätet bara har tålamod att vänta 30 sekunder på sportnyheter och 3-4 minuter för vanliga nyheter. Enorma mängder papper och bränsle för distribution går åt varje dag. Men man ska inte misströsta som tidningsmedarbetare. Jeffry Cole menar att möjligheterna för de digitala versionerna kraftigt överväger svårigheterna för tidningarnas pappersupplagor. Övrig traditionell media som film och musik förutspås inte slås ut, nedladdningar till trots, men kommer bli betydligt mindre industrier.

Diskussionen om tv:s framtid i Internetåldern är ju ständigt aktuell på mediamässor och också här förutspår Jeffrey Cole en krftig förändring. Men inte åt det värre, utan helt tvärt om. Tv, som Cole beskriver som ”det mest kraftfulla medie som någonsin skapats” står inför en blomstrande framtid i hans prognos. Dock inte endast på vardagsrumstv:n och efter en satt tablå utan främst i mobil form.

Jeffrey Cole

0 Responses to “Tidningens dödsdom”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Arkiv

Presentation av bloggredaktionen

RSS live bloggen från Stockholm media week 2008

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

%d bloggare gillar detta: