TV i Mobilen – vem vill betala för det

Många spår att just mobil TV kommer att blir framtiden för både TV och mobilbranschen. Det kommer att diskuteras på SMW redan imorgon. Här är lite tankar att ta med er till seminariet.

Bakom kulisserna pågår ett formatkrig (är någon förvånad?) där operatörerna och tillverkarna självklart vill hitta en standard som kräver nya mobiler för konsumenter. Det är olika standarder i Japan, Korea, USA, Kina och Europa.
Men så kommer någon fram till en gammal teknik, DVB-T där det går att se konventionell TV direkt i mobilen. Det är samma teknik som finns i de USB stickor till Apple datorer. Då kan man se digitala sändningar direkt i datorn. NYT och International Herald Tribune har skrivit om detta. Stickan till Apple finns ju att köpa nu och det coola är att man kan spela in programmen på sin dator och att de går att klippa och redigera.
När kommer detta till mobilerna?
Som vanligt blir det komplicerat för konsumenterna, tänk er själva om man kunde se på den lokala TV:n när vi är ute och reser. Spanska crazy gameshows, amerikanska serier, brasiliansk fotboll eller japanska gameshows, allt i din egen nalle. Man skulle inte ha tråkigt en sekund.
Men så enkelt är det inte.
Själv skulle jag gärna vilja se att min mobil kunde ha en TV tuner och att man kunde se på direktsänd TV, zappa och fördriva tid på bussen, eller vid frukosten.
Gratis! Vore inte det toppen.
PH

Annonser

0 Responses to “TV i Mobilen – vem vill betala för det”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Arkiv

Presentation av bloggredaktionen

RSS live bloggen från Stockholm media week 2008

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
Annonser

%d bloggare gillar detta: