Ge Mikael Olsson en egen talkshow

Livsfarlig ledning är rubriken på nästa programpunkt.

Rungande applåder med hjärtliga skratt i publiken när SVT:s tidigare programdirektör Mikael Olsson gör ett högst personligt framträdande i Castens intervjufåtölj. Mannen är underhållande – nästan svensk standard på humorn – och han är suverän på att leverera one-liners. Ge Micke en egen talkshow och låt honom inte byta stil! SVT drunknar av talkshows (Carn 21.30, Stina!, Robins, Hos jihde etc.) så varför inte trycka in en till?
– Mina närmast ansvariga chefer som anställde mig visste inte vad de gjorde, konstaterar han på frågan varför han fick programdirektörsjobbet.

Olsson sågar Robins, som för övrigt är en av försvinnande få nya satsningar på unga från SVT som funkar ok (om inte den enda?). Olsson har mycket intressant att säga. Blir dock fundersam när han mellan meningarna säger att SVT inte ska visa underhållning. Jag undrar, vem ska public service vända sig till om man utestänger stora delar av befolkningen? Blir det inte ett elite service? Personligen tror jag faran är större om man bara vill göra program för redan invigda eller läxa upp ”vanliga” med pekpinnar.

Nej, skaffa tv-kompetens bland de ansvariga cheferna istället. Kvinnor och män som vet hur man kommunicerar med olika målgrupper och har koll på vad som funkar. Det saknas idag när det räcker med att man suttit hela yrkeslivet vid Gärdet. Resultat blir därefter. Bingo Royale.

Paul

Annonser

0 Responses to “Ge Mikael Olsson en egen talkshow”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Arkiv

Presentation av bloggredaktionen

RSS live bloggen från Stockholm media week 2008

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
Annonser

%d bloggare gillar detta: