Bloggaren som gjorde ett scoop

I en film möter vi en man som sköter vardagsbestyren i en ljus idyllisk villa. Hans blogg heter Magnus Tankar och han är en del av Sveriges nu allt viktigare bloggosfär.

Till vardags är Magnus Ljungquist pressekreterare vid Stockholms Landsting. Han kom fram till oss bloggare innan han gick upp på scenen. Vi jämförde bloggverktyg och jag kände en gemenskap, ”vi som bloggar…”

Magnus blev rikskändis förra året när han var först ute med nyheten om Maria Borelius inkomster. Det blev början till det som ledde till hennes avgång.

Casten undrar: Varför ska jag tro på dig mer än etablerade medier?
Magnus: Varför skulle jag som person ha mindre trovärdighet än Aftonbladet? Mitt namn står ju där. Jag tycker att det talar för motsatsen. Man måste förhålla sig kritisk till all media. Där finns ingen skillnad. Det är mer ett problem med anonymt material – där finns det utrymme för desinformation.

Bloggandet växer på alla fronter och Magnus tror att fler och fler kommer att kunna leva på annonsintäkter (vilket han valt bort, hans bloggande sker på fritiden). På konsumentsidan finns det mycket utrymme för produktplacering och företagen kommer att bli mer aktiva genom att sponsra bloggare.

För mig handlar diskussionen om ett nytt tilltal. Genom bloggar talar vi mer direkt med varandra. Företag, tidningar och politiker måste hänga med. Som Carl Bildt

Mikael igen: Bildt gör helt rätt – politiker måste förstå att de inte alltid behöver media för att nå ut – de kan prata direkt till väljarna.
Patrik

Annonser

0 Responses to “Bloggaren som gjorde ett scoop”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Arkiv

Presentation av bloggredaktionen

RSS live bloggen från Stockholm media week 2008

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
Annonser

%d bloggare gillar detta: