Gaming i TV på väg till Sverige

Dataspelsnördarna är de nya flickidolerna (det finns uppenbarligen hopp för alla). Åtminstone i Sydkorea där den största gamern (ballare språk för spelare) tjänat fem miljoner dollar på tre år. Spelet Quake var först 1995 med världsomspännande onlinespelande. Sedan dess har det rullat på och gaming har blivit galet stort. Bara i Sydkorea såg 28 miljoner människor den stora finalmatchen via medierna. Otroliga 110.000 människor var närvarande på arenan under matchen.

Johan Rydman höll på med sport på semi-professionell nivå. Efter en skada satsade han istället på gaming och blev tillsammans med sina kompisar världsmästare. Han saknar förutsättningarna för det stora publika genombrottet i Sverige.

johan-r-och-casten.jpg

– Det som saknas i västvärlden är integrationen med medierna. I Sydkorea hakade tv med kanalen On Game Net på tidigt. I USA startar man som bäst en professionell gamingliga som kommer att direktsändas hos operatören DirecTV, berättar Johan.

Vi i lilla avkroken Sverige då? XPO/Amok är ett litet produktionsbolag som enligt egen utsago kommer att direktsända gaming i en svensk tv-kanal. Precis som i vanlig sport får tittarna hjälp av kommentatorer och grafik. Ska vi gissa på ZTV? Och kommer det funka?

Paul

Annonser

0 Responses to “Gaming i TV på väg till Sverige”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Arkiv

Presentation av bloggredaktionen

RSS live bloggen från Stockholm media week 2008

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.
Annonser

%d bloggare gillar detta: